Till minne

Brilliant

imageBrilliant min vackraste som skulle ha blivit min avelshona och bästa vän! R.I.P min vackraste ❤️❤️❤️🐾🐾🐾

Nardini

imageS*Gunsmokes Nardini, hona. Female född 2012-03-07.

En otroligt vacker katt i mitt tycke världens största tofsar på öronen, jättefina öron, otroligt vackra ögon med NFO-looken, bra haka, lång kropp, hög på benen, fina färger och en jättefin pälskvalitet. Det hon skulle behöva är en kraftigare benstomme, bättre topp på huvudet. Storleken finns i generna hon har en syster som väger 7 kg och en som väger 8.5 kg! Katten jag inte skulle ha, skulle hälsa på Jörgen & Bettan (S*Gunsmokes) för lite kattungemys som jag gjort ibland. Och där var Nardini, världens vackraste. Dom hade inte bestämt om hon skulle säljas till en köpare utomlands eller om hon skulle stanna i katteriet.Precis när jag skulle åka hem så sa Bettan du kanske skulle köpa henne, sen tänkte jag på det hela kvällen, sen bestämde jag mig att jag absolut måste ha henne.Så jag ringde senare på kvällen och frågade om jag fick köpa henne och det fick jag! Sedan fick jag i min hjärna att jag skulle ha en kull med kattungar och så blev det! Och så fina dom blev inga problem alls! Tack Bettan&Jörgen för all hjälp!

Länk till stamtavla.

Nardini Nardini

Jocke

image

R.IP Jocke 2015-05-12 Överkörd på vägen!

SE*Klint skogens Jocke, hane (Male)född 2014-01-03.

Klart att jag var tvungen att behålla en från min första kull! Lite tokigt att behålla en hane förstås men kunde inte motstå denna charmknutte. En väldigt trygg katt som inte verkar rädd för någonting när man lyfter upp honom är han som en ragdoll. Tänker inte behålla honom fertil något längre tag, kan tänka mig att låna ut honom till ett par passande honor.Hans styrkor är hans Låånga buskiga svans,otroligt fin look,fina välformade ögon,hög på benen,rejäl benstomme. Det jag skulle vilja ha mer på honom är tofsarna på öronen,sen har han rufism lite brunt i pälsen. Men jag tycker han är helt perfekt men jag är ju ganska partisk!

En annan ledsam sak! I Juli så skulle jag hämta honom från Kattgården och när jag tog upp honom skrek han och hade väldigt ont! Jag rusade naturligtvis till veterinären (min ordinarie veterinär hade semester)han rönkades och det visade sig att ett bröstben hade gott ur led han blev sövd och veterinären försökte trycka tillbaka det men det gick inte han fick åka hem med smärtstillande metacam som han tog i tre veckor!Min ordinarie veterinär tittade på skadan veckan efter och skickade journalen till Strömsholm och dom sade att vid sådana här skador så skulle det läka fast så och katten skall inte behöva ha ont sedan vilket är det viktigaste tycker jag,och dom tyckte inte det var något problem att ha honom i avel och på utställning!Det är ju ingen medfödd defekt menade dom!
Men på utställningen. I Luleå sade domaren på söndagen att jag inte kunde ställa katten med den typen av skada för jag kan ju inte visa veterinärintyget för domaren!
Så nu kanske jag inte kan ställa honom som fertil,vi i Norra Sverige åker ju långa vägar för att komma till utställningar det kostar ju både pengar och tid! Men trots skadan blev han Nom båda dagarna i Luleå min fina Jocke!
Utställnings branschen är hårt och kanske lite för allvarlig,blir så besviken att jag inte kan ställa min fina Jocke!
Anita

Länk till stamtavla.

Jocke fick som belöning efter Norrskenskattens utställning sitta på den oljiga traktorn en stund

image

Jocke 8månader!

image

Jocke 8 månader

imageJocke Jocke Jocke

Annonser